cipangu

Tuesday, March 8, 2011

Reţetă străveche popolară, furată de pe la curţile boierilor cu apucături deşucheate, de făcut de către bărbaţi, în a opta zi a lui Mărţişor, întru pohta cucoanelor

Se frământă şi se-ndeasă
Buca de bucătăreasă
Se mai bate, se mai lasă
Cocoțată-n vârf de masă.

I se face cărnii-n ciudă
Şi se muşcă ţâţa crudă
Pe la poale, unde-asudă
Un’se ţuguie, la dudă.

Dovediși pieptul pieptiș?
Pogoară-te pe furiș
În vale, la jnepeniș
Unde-i miezu-n înveliș.

Se dezghioacă la ghioc
Se ciupește de bondoc
Se bâjbâie la boboc
Se stropește cu amoc.

Când e fraga frăgezită
Te oprești din giugiulită
Din călit la păcălită
Din chemat pe a venită.

Sorţul într-o parte-l lepezi
Și ca nenşeuatul nechezi
Mi te-mbăţoşezi în lespezi
În ştiulboană mi te repezi.

Dup-o vreme și un ceas
În lumină de cafas
Într-o rână, într-un glas
Se degustă pas cu pas
Două cupe lenevoase de taifas.

4 comments:

  1. umm... ai cumva si-un autor?

    ReplyDelete
  2. Da, e un pitic mic care imi tzopaie in creier. Incerc in zadar sa-l anesteziez cu alcool, asta il intarata si mai tare. De opt martie se starnise rau de tot...

    ReplyDelete
  3. moama! sa bem pentru piticu' tau.

    ReplyDelete

iertaţi-mă că nu sunt japonez/ povestiri aproape idioate