cipangu

Sunday, July 31, 2011

Stai acasă

Cum deschide un majoritar gura despre o minoritate, nici n-apucă să dea cep la subiect, că gata, i s-a pus ştampila: rasism, discriminare, fascism, şovinism etc. Minoritarii au voie să zică orice. Ei au voie să generalizeze. Şi mă gândeam că pentru postul ăsta e nevoie de  lămuriri de la început, că-i subiect delicat, lumea-i sensibilă, se-aprinde repede. După care mi-am zis, stai puţin. Şi eu sunt minoritar! 

Monday, July 25, 2011

Azi dimineață mi s-a întâmplat un lucru extraordinar

Vas de croazieră în America de Sud. La fiecare două săptămâni, alţi 2500 de turişti, pardon, oaspeţi. Printre puţinii pe care i-am ţinut minte, era un nene care râdea tot timpul. Din suflet, firesc, nu ca debilul. Se oprea întotdeauna în galeria foto să schimbe câteva vorbe, apoi pleca mai departe fredonând. Avea ceva în el care te făcea să crezi că a câştigat la loto, a aflat secretul nemuririi, are puterea de a se face invizibil şi tocmai a fost în cabina de schimb a corpului de balet, are acasă crescătorie de peştişori de aur, nu ştiu ce avea, dar ceva avea. 

Thursday, July 21, 2011

Bloguri de lux


Când mă satur de știri, mai citesc uneori bloguri. Am ales la întâmplare trei, ale unor cică lideri de generații urmate orbește de cete cete de bezmetici care le iau drept modele. Am rescris mai jos pasaje din trei bloguri, din trei personaje care nu sunt sincere nici măcar în baie, după ce s-au c.cat. Baia fiind  de altfel, singurul loc în care o fac normal, și nu pe ei.

Saturday, July 16, 2011

Tablouri de Bucureşti 4

E cald şi aici, e cald şi acolo. Merge un tablou răcoros de acum câteva ierni bune, din carneţelul de amintiri cu foi îngălbenite, sau
Culoare în alb

-  despre Florin Piersic, copilași cu voce groasă și porumbei pe care nu-i va prinde nimeni niciodată –

Friday, July 8, 2011

Tu cât de mult îți iubești orașul?

Nu, serios. Atât de mult încât să-i compui o melodie? Hai, maxim două? Ba nu, reformulez. Îl iubeşti atât de tare încât toate cântecele tale să fie despre El, Oraşul Tău? Despre străzi, despre magazine, despre produsele care fac oraşul renumit (adică sepii, peşti şi cum se mănâncă ei), despre dealuri, despre mare, despre flori, despre capibara din grădina zoologică, despre portocale, despre tot?