cipangu

Wednesday, July 11, 2012

Nu-i vreme de poezie

Îmbârligată trebuie să fie coada dracului care s-a băgat în români, de i-a smintit pe toți. Oameni care detestă useleul votează ca uslașii și oameni cărora le e scârbă de fostul prezident o să-i ștampileze întoarcerea.


Cei care nu votează urlă cel mai tare, ei știu cel mai bine. Un prieten îi făcea imbecili pe toți ăi care nu votează ca el, că el știe. Între noi fie vorba, toți știu. Toți, în afară de mine, recunosc. Că de-aia habar n-am cum s-a ajuns aici.

Lumea s-a împărțit în Noi și Ei. Ai Noștri și Ai Lor. Problema e că toți vor să fie Noi, pentru că Noi e gașca aia care are întotdeauna dreptate.

Tre´ să fii cumva, n-ai cum să fii nicicum, mi-au spus. Și dacă ești cu Ei, ești prost și tre´ să mori. Și chiar așa, tu ai plecat din țară, ce te bagi?

Chiar așa, ce mă bag? E joaca lor, e țara lor și fiecare vrea să și-o ia înapoi. Își fură țara aia unii de la alții și căciula singuri.

Nu-i vreme de poezie în luna lui cuptor.

Nu-i timp de povești, cin´să stea să le asculte? E vreme de flegme și capete sparte. E vreme de scrum, de urât și insulte. Nu-i timp de iubit, nici măcar pe furate. Nu-i timp de foșnit fără grabă o carte. E vreme de foc și cuțite în spate.

Iar dracul ăla care și-a băgat coada pân´la cur o să-și frece mâinile și o să râdă de voi pe-ndelete că pe 29 iulie, în loc să spuneți ajunge, să ascultați o poveste, să citiți o carte, să iubiți un om, sau să fiți în orice alt loc decât cuștile de votare, voi o să mergeți cu mândrie la referendum să le arătați voi Ălorlalți.

1 comment:

  1. Din păcate lucrurile nu s-au terminat odată cu 29 Iulie ci continua si mai vartos, atât de vartos încât in curând o sa simțim, noi astia rămasi pe aici, pe propria piele ce înseamnă sa nu respecti ce ți-ai asumat, ca popor, la aderarea in cluburile selecte din care, pentru moment, facem parte.

    ReplyDelete

iertaţi-mă că nu sunt japonez/ povestiri aproape idioate