cipangu

Monday, February 11, 2013

cel mai mare/ cel mai bun

Cel mai bun conducător din ultimii 85 de ani a murit crăcit și cu mâinile legate cu sfoară la spate, lumea l-a-njurat nițel, apoi l-a plâns și i-a spălat în fiecare an cadavrul, că era mai bine pe vremea lui, a celui mai bun conducător din ultimii 85 de ani.

Cel mai mare poet contemporan - ultimul poet social - a horcăit de două ori și s-a dus, întâi pe catafalc la Ateneu, apoi bust în Grădina Icoanei și într-un final glorios, în istorie, drept cel mai mare poet contemporan și ultimul poet social, lângă cel mai bun conducător din ultimii 85 de ani. 

Celui mai mare regizor român al tuturor timpurilor i s-a strigat CUT, s-a dat jos de pe cal, s-a făcut cenușă, lucru inutil calului care precum se știe consumă jăratic de felul lui, apoi urna cu eticheta Cel mai mare regizor român al tuturor timpurilor a fost depusă și ea în istorie, alături de cel mai mare poet contemporan (ultimul poet social) și cel mai bun conducător din ultimii 85 de ani.

Cel mai bun premier postdecembrist o să iasă din pușcărie, o să fie reabilitat, o să dea statul român în judecată, o să-și recupereze bunurile și averile confiscate, o să primească despăgubiri, o să se întoarcă printre tablouri și găini, la vânătoare și la ce știe să facă mai bine, apoi o să moară și o să rămână în istorie drept cel mai bun premier postdecembrist, alături de cel mai mare regizor român al tuturor timpurilor, cel mai mare poet contemporan (ultimul poet social) și cel mai bun conducător din ultimii 85 de ani.

Cel mai bun președinte al României după 1989 o să moară rânjit, fără să-și reproșeze nimic, istoria nu-i va eluda importanța și îl va răsfăța cum se cuvine, sinergetic, ca pe cel mai bun președinte al României după 1989, ca pe cel mai bun premier postdecembrist, ca pe cel mai mare regizor român al tuturor timpurilor, ca pe cel mai mare poet contemporan (ultimul poet social) și ca pe cel mai bun conducător din ultimii 85 de ani.

La români, de câțiva morți încoace, în loc de eticheta de identificare se agață pe degetul mare de la picior brăduți odorizanți și superlative, iar la înmormântări în loc de colivă se mănâncă cel mai bun și cel mai mare căcat al tuturor timpurilor.

1 comment:

  1. Multe dintre vorbele romanesti despre decedati ar trebui total declasificate;spre exemplu ''de morti numai de bine'',mai bine cum ziceai tu''nu(mai)de bine''.

    ReplyDelete

iertaţi-mă că nu sunt japonez/ povestiri aproape idioate