cipangu

Friday, February 8, 2013

Cine aprinde lumina

Își mai aduce cineva aminte că acum vreo lună și ceva trebuia să fie „apocalizma”? Pun pariu că nici dacă vă întreb când v-a durut ultima oară capul nu vă mai amintiți. Nu-i nimic. Recapitulăm. Presa, până și cea care de obicei vrea să fie luată în serios, a dedicat ample seriale cu tot felul de iluminați, ingineri în supraviețuire și ghiduși cărora nu le trebuie decât o dușcă din țucal pe stomacul gol și sunt una cu Universul. S-a aberat mult pe tema asta, dar a existat un numitor comun: se stinge lumina și oamenii devin mai buni. Din păcate, nu s-a întâmplat nici una, nici alta. 

Cum meteoriții erau departe, comete nu se prea zăreau, s-au pus toți de acord că trebuie să fie ceva cu electrica. Furtună solară, magnetică, radiații. Dacă e cu radiații, clar, se întâmplă așa: „Furtuna solară, când ajunge la apogeu, va tăia total curentul electric, de la câteva luni până la câţiva ani. De ce? Nu fiindcă ar pica lumina, pur şi simplu, ci fiindcă ţările lumii se vor decupla intenţionat de la transformatoarele principale, ca să nu fie arse de plasma solară. ” – inginer care și-a construit în pădure un buncăr antiradiații.

Blogurile de para(a)normali au băgat la înaintare Centura Fotonică: „Se presupune că oamenii cu un comportament egoist și, deci, cu vibrații scăzute în aura energetică nu vor supraviețui radiației de înaltă frecvență existentă în Centura Fotonică. Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selecție naturală pe bază spirituală.

Au fost și surse credibile: un fost ofițer SRI, atât de informat încât „a părăsit oraşul,  a abandonat totul, casă, serviciu, şi-a pierdut familia şi prietenii şi a luat drumul pădurii”. Ce face un fost ofițer SRI în pădure? Nu doar se cacă-n tufe, se și pregăteşte şi îi pregăteşte şi pe alţii pentru "saltul cuantic” din 21 decembrie 2012, „atunci când rezonanţa Terrei s-ar accelera subit până la 13 hertzi, iar întreaga lume ar intra într-o nouă epocă: a iubirii şi a păcii depline”.

În vaduri ape repezi curg/ Eu nu mă cac de foame/ Dar sunt șaman, taumaturg/ Înconjurat de poame.

Nepotul lui George Coșbuc este profesor universitar, șaman și coleg de pădure cu ofițerul de mai sus. Mai nou, e și pedagog de școală nouă, unde predă cursuri de supravieţuire pentru dezastrele planetare numite „Apocalipsa 21 decembrie 2012”, dată de la care lumea va fi „mai frumoasă şi mai curată în care oamenii se vor iubi mai mult, vor fi mai uniţi, mai pașnici si mai înţelepţi. Poporul acesta va merge înainte, va prospera şi va renaşte. Săracii lumii vor veni la noi”.
Deci s-a înțeles. O să vă rog să luăm o pauză de câteva minute. Tocmai am băut o poțiune magică  de Jack și lapte și mă ia transa aia rea. Simt că sunteți pregătiți să împărtășesc cu voi viziunile mele apocaliptice. 

Ghklwqphetș pewroh erkwkljg. 
Ahhhrrrrrrggggggg. Ppppppfffffluu!

(Aveam ceva pe gât. Gata.)

Așa. Dacă în România va fi un dezastru de orice fel, cutremur, furtună solară, balamuc magnetic, atunci băieții sensibili, pașnicii, raționalii și înțelepții, dispușii la dialog social și altruiștii crapă primii. 

Odată cu ei, cei care au abonament pe transportul în comun și cei care plătesc bilet să nu fie puși într-o situație jenantă când sunt prinși de controlori. Vin la scurtă distanță plătitorii de taxe și impozite la zi, cei care nu aruncă hârtii pe jos, nu scuipă și nu fac pipi în duș. 

O să cadă imediat bărbații care dau flori femeilor și le duc mărțișoare de 1 Martie. Cei care în liceu nu știau să înceapă o discuție cu o colegă pe care o iubeau în taină în timp ce altul o lăsa gravidă în dormitorul părinților nu vor supraviețui nici ei. Ochelariștii cu nasu-n cărți așa o să fie găsiți carbonizați după furtună: citind, cu un zâmbet tâmp pe față.

Lumea de după apocalipsă va aparține tupeiștilor. Șmecherilor cu k. Nu devine nimeni mai bun, mai puțin mercantil, n-o să-i mai pese nimănui de nimeni. 

Vor rămâne cei care dacă văd o mână ieșind de sub dărâmături, îi vor smulge ghiulul de pe deget.

Trusa de apocalipsă n-ajută la nimic, dacă n-ai tricou cu Puta madre ești mort. 

Rămân băieții tari în gură. Ăia care se bagă în față la coadă, că nu sunt fraieri.  Boșii cu sânge-n ei. Adevărații care scuipă printre dinți. 

Highlanderii de după sunt finuții care-și permit să trăiască din ceafa aia groasă cel puțin două luni fără să-i tragă lanțul de aur jos din picioare. Meseriașii cu imunitate parlamentară.

Cu lumina stinsă sau nu, lumea de mâine le va aparține lor.6 comments:

 1. Mă întreb cum explici tu cutremurele astea dese din ultima vreme, prin Marea Neagră şi Vrancea... Io, unul, m-am apucat să mă pregătesc de carbonizarea cu nasu-n cărţi.

  ReplyDelete
 2. Cum, cum? Scrie și la gazetă, s-a încărcat Vrancea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai dreptate, am uitat că scrie orice la gazetă. Iar la teve e cu ceara din urechi.
   Mă duc să-mi iau tricou cu Puta madre.

   Delete
 3. Multumesc.Pauza de masa n-ar fi fost la fel fara tine...:))

  ReplyDelete
 4. Multumesc. Pauza de masa n-ar fi fost la fel fara tine :)))

  ReplyDelete
 5. Mi-am luat o duzină de tricouri Puta madre anti-apocalipsă ădișion. Poa' să vină și cometa cometei că eu sunt pregătit.

  ReplyDelete

iertaţi-mă că nu sunt japonez/ povestiri aproape idioate