cipangu

Thursday, February 28, 2013

De unde ești? Din România – partea a doua

Știrea zilei de azi în presa japoneză este următoarea:
Arisa Yamada, în vârstă de 22 de ani a fost ucisă cu lovituri de cuțit în Kichijoji, Tokyo. Geanta goală a victimei a fost găsită la 200 de metri de locul crimei. Principalul suspect - un tânăr de 17 ani de cetățenie română care le-a declarat anchetatorilor că cel care îl însoțea a înjunghiat-o pe Arisa Yamada și i-a furat geanta.

Știrea a apărut și în japantoday, aici, și pe site-ul televiziunii naționale, NHK, aici.

Concidența face ca ieri, ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean a semnat la Tokyo împreună cu omologul său japonez, Fumio Kishida, Declarația comună privind Parteneritul Reînnoit dintre România și Japonia. Cei doi „au abordat teme de actualitate şi interes comun pentru relaţiile bilaterale româno-japoneze, cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Japonia, problematica multilaterală şi de securitate.”


.....................

Partea întâi, aici

UPDATE Suspectul de 17 ani a recunoscut crima. Acesta a mărturisit că urmărea persoanele singure pe care le ataca pentru a le deposeda de bunuri. Sursa, aici

Încă nu se precizează dacă prietenul cu care susține că era (un tânăr japonez de 18 de ani) este real sau imaginar. Până la acest moment anchetatorii nu au menționat existența vreunei înregistrări video cu o a doua persoană. 

UPDATE 2 Prietenul japonez există și au apărut și imaginile surprise de camerele de supraveghere cu cei doi fugind de poliție.

1 comment:

  1. am vazut stirea dimineata la tv, insa nu stiam despre ce se vorbeste exact. banuiam ca e o crima, dupa imagini. Si mi s-a parut suspect ca mai toti din sala de mese ma priveau pe ascuns. Acum am inteles de ce...

    ReplyDelete

iertaţi-mă că nu sunt japonez/ povestiri aproape idioate