cipangu

Tuesday, February 5, 2013

Moaștele corporatistului

Corporatistul nu dă doi bani pe aurolacul care dă foale la pungă și trăsnește a pișat. Cum dracu´ poate să trăiască așa, zice, după care-și sună dealerul să-i dea ceva bun, de import, tot ca data trecută, la 60 Ron gramul, sau niște pastile, că-i weekend și merge-n club. Dacă-i zi de salariu, merge niște „șampanie” la 100 de coco, tot ceva bun, nu aspirină pisată. Pe fix același principiu, corporatistul se simte net superior disperaților care se-nghesuie la moaște. Pentru că el a citit The Secret și se reconectează cu esența sineului în călătorii de vindecare, în grup organizat, prin agenția de turism.

Turismul ăsta de nișă are o grămadă de oferte, după buget și nevoi. Care prin Nepal, India, Tibet, care prin Bethleem, care prin Peru, omul modern trebuie să scape cumva de le mal du siècle, tulpina asta rezistentă din veacul 21, care n-a cedat nici la remobilare Ikea, nici la ski în Austria, nici la scufundări în Grecia.

Există însă o ofertă care a adunat în ea cât încape, ca un fel de supermarket unde găsești toate iluminările într-un singur loc. Călătorie de vindecare!

 „2 saptamani in Brazilia, din care una la Joao de Deus, vindecatorul din Abadiania, si inca o saptamana de qi-gong, yoga, meditatii, citirea aurei, profunda conectarea cu Natura si minunatiile ei, la Pedra do Sabia, in cel mai feminin stat al Braziliei – Bahia. Plus cateva zile in Salvador, capitala Bahiei.
Vine imediat și linkul, dar nu așa cu una cu două, servim întâi niște aperitive din sumar. 

„Zilele 2 – 7
30.03-05.04
Terapii de vindecare la Casa de Dom Inacio
Joao de Deus este cel mai puternic medium din zilele noastre si probabil cel mai cunoscut vindecator din ultimii 2000 de ani. Foarte modest, Joao este foarte ferm asupra unui lucru: ” Nu vindec pe nimeni. Dumnezeu vindeca si prin bunatatea sa infinita permite Entitatilor sa vindece si sa i ajute pe fratii mei. Sunt doar un instrument in mainile divine ale lui Dumnezeu”.

Sunt 36 de entitati care vindeca prin Joao de Deus si multi ingeri supravegheaza procesele de vindecare. Se estimeaza ca a tratat in ultimii 40 de ani, in jur de 15 milioane de oameni.”
Asta e genială. Avem pe deoparte precizia de farmacist cu care numărăm entitățile, iar de cealaltă ambiguitatea cu care contorizăm îngerii. Nu se specifică nici ce-s alea entități, dar e mai misterios așa. Câte entități avem, dom Joao? 36! Îngeri? Câți sunt? Ăăă... să fie vreo... nu știu... mulți! Păi și eu ce scriu în pliant? Scrie mulți, n-auzi?

Sursa: http://viataprinbalonulroz.ro/

În imagine, Ion a lu´ Dumnezeu. „Foarte modest”, ca orice vindecător și om al Domnului este dotat cu ceas, brățară și ghiul dintr-un metal nobil, bun conducător de electricitate și căldură, cu efect purificator la nivel energetic.

După fazenda lui Dom Inacio, o pauză de două zile într-un „sat pitoresc ce dateaza din epoca coloniala, cu plaje intre ocean si padure, cu magazine, restaurante, baruri. Cunoscut pentru iubitorii de surf.” Precum se știe, vindecarea nu prinde fără ceva shopping și neapărat surf.

„Ziua 9-15
06.04-11.04 Reconectare cu esenta Sinelui in Pedra do Sabia
Pedra do Sabia este locul unde Natura este stapana, locul care te invita incet, in liniste si rabdare sa te reconectezi la esenta ta veritabila, la Sinele tau profund. Situat intr o ferma de productie de cacao biologica si agroforestiera, este de asemenea o rezerva de padure ce contine o biodiversitate de exceptie. Vom beneficia de experiente minunate aici, datorate Naturii si Energiei Divine. Activitati incluse in pret: chi-qong, yoga, meditatii ghidate, curs de preparare a ciocolatei de casa, seri de film, plimbari prin padure, plimbari cu caiacul, bai in lac, vizitat plante medicinale.”
Ce vrea să zică asta cu „vizitat plante medicinale”? Da´ ce? Sunt bolnave?

Cam asta ar fi. Pentru restul de activități pe zile, înscrieri și retrageri, așezare în autocar, bacșișuri și donații, dați click aici.

Deci băieții au zis așa. Bă, unde se duc oamenii când călătoresc în alte scopuri decât călătoria în sine, afaceri, studii sau turism sexual? Păi în India/Nepal/Tibet pentru meditație și yoga, pe la muntele Athos, Ierusalim pentru rugăciuni, prin Asia p-acolo pentru qigong, reiki și alte karate... Ce, noi suntem mai proști? Hai să facem toate într-un singur loc, băgăm și asta cu vindecătorul, omu´ Domnului, aura reading (cu asta le luăm fața la fraieri), treaba cu bio, că merge acuma, e pe val la MegaImage, yoga, meditație și încă niște atracții. 

Omu´ vine, călătorește, se simte atins de divin ca femeia pătrunsă de cultură după ce citește Eat Pray Love și dacă nu se vindecă, măcar zice: da, da´ am preparat o ciocolată de casă delicioasă și m-am dat și cu caiacul. 

Și dacă ziceți că exagerez și nici măcar n-ați clipit când ați citit că Joao de Deus a tratat cu 36 de entități și mulți îngeri „în ultimii 40 de ani, în jur de 15 milioane de oameni”, mai gândiți-vă o dată. 

15.000.000 milioane de vindecați : 40 ani = 375.000 vindecați pe an
375.000 vindecați într-un an : 365 zile= 1.027,39 de oameni pe zi

Dacă nu vi se pare nimic în neregulă, da, aveți nevoie de vindecare.

Să nu se înțeleagă cumva că nu iau în serios dorința fiecăruia de căutare, auto-cunoaștere, regăsire. (Sincer, mă bate de vreo câțiva ani gândul să petrec o vreme în Nepal, dinainte să ajungă și asta pe val și-n jurnale de călătorie.) Nu cred însă că un lucru atât de intim și personal ca reconectarea cu sinele se face cu gașca. Credincioșii cunosc cu siguranță mai bine decât mine că Iisus s-a dus în deșert neînsoțit, profetul Mohamed a meditat pe muntele Hira în singurătate, iar Siddhartha Gautama a atins iluminarea izolându-se de oameni și lume. Poate și pentru că, în mod subtil, cele mai mari două călătorii inițiatice – nașterea și moartea - sunt două taine pe care omul le parcurge, în esență, tot singur.

5 comments:

 1. :)) astia-s ca babele din brasov cu mersul la aparatele alea ceragem care incalzesc pietrele de jad pe care stau cu buca o juma de ora intru viata vesnica.
  Discutau doua din ele la doctor ca vai, dar cum, nu ai fost, stai 3-4 ore la coada in frig si ploaie, da no, mai schimbi o reteta de tinctura pentru ficat, mai afli cine e viu si cine e mort, da maica, ce bine face la shale...n-ai idee :))

  ReplyDelete
 2. Mie mi-a placut pana la lacrimi aia cu "o sala principala si doua sali de "curent"". Procedura in sine, momaile imbracate in alb (caci albu', monser, favorizeaza si cauzeaza, carevasazica, un fel de curatare spirituala si o eliberare cu zvac a neuronilor aflati intr-o coma profunda si definitiva), mucilagiul asta plutitor si dansul spiritelor care "permit vindecarea" (si noi, idiotii, care apelam la vraci si pastile!)...toate astea-s de pus la loc de cinste in mormanul ispravilor omenesti. Cel mai de cinste loc, ala de deasupra tuturor si pe care-l bazaie, permanent, mustele.

  ReplyDelete
 3. Orice pentru ca cei care au un ban in plus sa nu se framante cu adevaratele intrebari despre viata si rostul ei, sa nu dea un sandvis la un nea homelesu' de pe strada si sa nu cumva -mai ales- sa nu cumva sa le vina vreo idee cum sa imbunatateasca ceva care nu e numai pentru ei pe lumea asta. Banii trebuie sa ramana in circuit inchis. Ne dam cu bicicleta, ne culturalizam programat, schimbam feng shui-iul din casa conform modei si calatorim la izvoarele vindecarii anonime ale lumii, care tot nu se mai vindeca, dar evident, asta datorita sarantocilor si lenesilor care nu stiu sa gandeasca pozitiv in timp ce se zvarcolesc solo in bratele unui sistem care social vorbind, ofera nenumarate ocazii de a deveni hotz si rautacios, si aproape niciuna de a o lua in directia unui trai decent si ne-imbecil. Eventualele zvacniri spirituale le prinde Juao sau guru sau sensei cu galeata si le transforma in vizite dinastea savante, sporturi cu ceackre eliberate, rafturi cu carti de self-help, intercalate cu iesiri in club si betii crancene, ca sa aiba rost o purificare mai strong.

  ReplyDelete
 4. Frumoasa dantura de portelan are Jenel al lu Dzeu. Si pleata lui frumos vopsita. Ah, tinerete, tinerete!

  ReplyDelete
 5. :) minunat, lavanda mea! mi-ai refacut karma, zenu' si fengşuiu' cu asta!

  ReplyDelete

iertaţi-mă că nu sunt japonez/ povestiri aproape idioate